Ventuza de silicon anticelulitica pentru masaj

29.00 lei

La baza acțiunii masajului cu ventoză stă metoda reflexă, bazată pe apariția hiperemiei, iritarea receptorilor pielii prin vidul creat în cupa. Sub influența masajului cu ventoză, circulația periferică a sângelui, limfei și lichidului tisular se îmbunătățește. Aspectul de stagnare este eliminat, metabolismul și respirația pielii în zonele masate ale corpului sunt îmbunătățite. Pielea devine elastică, rezistența sa la temperatură și factorii mecanici crește, funcția contractilă a mușchilor se îmbunătățește, tonusul și elasticitatea acestora cresc.

Pret pentru 1 buc.

Greutate 0.100 kg
SKU: 0201 Categorie:

În bolile inflamatorii ale organelor respiratorii: bronșită, pneumonie, pleurită, prevenirea pneumoniei ipostatice, miozite acute și cronice, neutomizite, nevralgie, nevrite și perineurite, osteocondroză. MASAJ CU CUPPING: La baza acțiunii masajului cu cupling se află metoda reflexă, bazată pe apariția hiperemiei, iritarea receptorilor cutanați prin vidul creat în ventoză. Sub influența masajului cu ventoză, circulația periferică a sângelui, limfei și lichidului tisular se îmbunătățește. Aspectul de stagnare este eliminat, metabolismul și respirația pielii în zonele masate ale corpului sunt îmbunătățite. Pielea devine elastică, rezistența ei la temperatură și factorii mecanici crește, funcția de contracție a mușchilor se îmbunătățește, tonusul și elasticitatea acestora cresc.

Sub influența terapiei cu vacuum, extractul din glandele sebacee și sudoripare este separat. Compoziția sa include, în afară de săruri, acetonă, acizi biliari, care în anumite concentrații sunt toxici pentru organism. Acest lucru face posibilă compararea metodei de masaj cu ventoză cu efectul băii

PROCEDURA FIZIOTERAPEUTICĂ

Efectul terapeutic al procedurii de fizioterapie „cupping” se realizează datorită vidului care provoacă un jet de sânge și limfa către piele din țesuturile localizate profund, care au un efect reflex asupra vaselor de sânge ale organelor interne. În plus, în zona de impact se formează substanțe biologic active, stimulând schimbul și procesele de restaurare.

MASAJ DE ASPIRARE

La baza acțiunii masajului cu ventoză stă metoda reflexă, bazată pe apariția hiperemiei, iritarea receptorilor pielii prin vidul creat în cupa. Sub influența masajului cu ventoză, circulația periferică a sângelui, limfei și lichidului tisular se îmbunătățește. Aspectul de stagnare este eliminat, metabolismul și respirația pielii în zonele masate ale corpului sunt îmbunătățite. Pielea devine elastică, rezistența ei la temperatură și factorii mecanici crește, funcția de contracție a mușchilor se îmbunătățește, tonusul și elasticitatea acestora cresc.

Sub influența terapiei cu vacuum, extractul din glandele sebacee și sudoripare este separat. Compoziția sa include, în afară de săruri, acetonă, acizi biliari, care în anumite concentrații sunt toxici pentru organism. Acest lucru face posibilă compararea metodei de masaj cu ventoză cu efectul băii.

METODA DE CONDUCERE

Suprafața masată este unsă cu ulei vegetal încălzit, cremă de masaj sau vaselina. Se pun 1 sau 2 ventuze, dozand puterea vidului, presand balonul. Este necesar să se țină cont de sensibilitatea pielii pacientului. Apoi, cu ventuză, trebuie făcute mișcări de masaj târâtoare în direcția indicată în desen, de mai jos:

Mișcările pot fi drepte, circulare sau în zig-zag. Durata masajului este individuală.

Procedurile sunt efectuate zilnic. Numărul de proceduri depinde de starea pacientului și poate ajunge la 5-10. După proceduri, pacientul trebuie să se odihnească într-o cameră cu o temperatură nu mai mică de 18 grade, nu mai puțin de 30 de minute.

În osteocondroză, mișcările de masaj de alunecare se fac de la talie până la vertebra cervicală. O atentie deosebita se acorda masajului zonelor paravertebrale la o distanta de 2-3 centimetri de coloana vertebrala. Mișcările sunt rectilinii, în timp ce ventuza se mișcă „în sus”, astfel încât pielea îndoită „merg” în fața ei, iar „în jos” – fără efort.

În cazul osteocondrozei cervicale, se fac mișcări circulare în jurul celei de-a șaptea vertebre (pentru a o găsi, capul trebuie înclinat - este cea mai proeminentă vertebră).

Direcția de mișcare este în sensul acelor de ceasornic fără a sprijini ventuza pe vertebră. Numărul de mișcări este un număr impar (11-15). După procedură, mușchii trapezi sunt masați de la cap până la umeri.

Pentru raceala, bronsita, pneumonie, masaj de la colturile inferioare ale omoplatilor pana la umeri, suprafetele laterale ale pieptului la umerii stanga si dreapta. Sub influența masajului cu ventoză, respirația se îmbunătățește, temperatura corpului scade. După procedură, pacientul trebuie învelit într-o pătură și bea ceai cu lămâie sau zmeură.

In cazul miozitei muschilor sacrali se maseaza spatele, in cazul miozitei muschilor antebratului se maseaza muschii suprafetei posterioare a gatului si spatelui. În caz de radiculită se masează regiunea lombară, iar dacă durerea se reflectă și în picior, atunci și suprafața din spate a piciorului.

În caz de celulită, se efectuează un masaj cu ventoză pe mușchii coapselor și feselor. Mișcarea ventuzelor este circulară, în zig-zag și rectilinie (fiecare tip de 5-6 ori). Sub influența masajului cu ventoză are loc o separare mecanică a celulelor adipoase. Pentru a spori efectul, suprafața de masaj poate fi unsă cu cremă anticelulitică. Perioada de masaj - 1 lună. Atenţie! Suprafața interioară a coapselor nu trebuie masată în hernia cronică și apendicita.

Pentru a crește imunitatea la persoanele slabe, bolnave de lungă durată, se folosește metoda autohemoterapiei, care constă în aplicarea unei ventuze pe pielea fesului în regim de vid profund. Durata tratamentului - 1 lună.

Masajul pentru leziuni este utilizat pentru a normaliza fluxul sanguin și limfatic, pentru a elimina sindromul bolii, pentru a calma umflăturile și hematoamele, pentru a regenera și repara țesuturile, pentru a normaliza procesele oxidativ-restauratoare. Masajul incepe pe zona traumatizata si coboara treptat catre zonele apartinand zonei.

CONTRAINDICAȚII PENTRU APLICAREA MASAJULUI CU CUPPING ȘI A PROCEDURII FIZIOTERAPEUTICE

Hemoragii la plămâni, tuberculoză pulmonară în stadiu activ, tumori maligne și benigne, diateză hemoragică, boli ale pielii și sensibilitate acută a pielii, boli de sânge, epuizare severă a pacientului, tulburări ale ritmului cardiac, boală hipertensivă gradul III.

Ventușa nu trebuie plasată pe coloana vertebrală, în zona inimii, rinichilor și glandelor mamare la femei.

Toate procedurile trebuie convenite cu medicul curant.

MOD DE UTILIZARE:

Cupele se dezinfectează prin ștergere de două ori la un interval de 10 minute cu un șervețel de tifon folosind o soluție de peroxid de hidrogen 3% cu adaos de detergent 0,5% sau într-o soluție de cloramină 1%.

Procedurile sunt efectuate cu pacientul în poziție culcat sau așezat. Pentru o mai bună aspirare a ventuzelor, se recomandă ungerea pielii cu vaselină, ulei vegetal (steril) sau cremă de masaj.

Pentru a aseza ventuza cu degetele mainii, bula ei este puternic presata in mijloc, gatul este asezat ferm pe piele si relaxat.

La așezarea ventuzelor pe un copil, este necesar să se țină cont de dozarea vidului prin apăsarea mai ușoară a balonului, în funcție de vârsta copilului.

După procedură, ventuza este îndepărtată, apucându-și balonul cu degetele mâinii.

Durata procedurii - 20-25 de minute. Durata tratamentului – individual.

magnifier