Ciorapi compresivi medicinali

Ciorapi compresivi

Termenul „compresie” înseamnă „presiune”. Nu este greu de ghicit că îmbrăcămintea de compresie exercită această presiune asupra venelor și țesuturilor subiacente, ajutând sistemul venos să funcționeze normal. Ce este lenjeria de compresie? Care sunt soiurile? Și în ce cazuri medicul recomandă să cumpărați ciorapi compresivi?

Boala de toate vârstele

Insuficiența venoasă cronică este o expansiune a pereților venoși și o slăbire a valvelor, se poate dezvolta la o persoană la orice vârstă. În vorbirea colocvială, această boală este adesea menționată printr-un termen mai simplu - „vene varicoase”. Localizarea procesului se observă cel mai adesea în regiunea extremităților inferioare. În acest caz, după examinarea și efectuarea examinărilor necesare, medicul recomandă cumpărarea de lenjerie de compresie.

Trebuie avut în vedere că, dacă începeți această boală, poate provoca complicații care pun viața în pericol. Dacă amânați tratamentul pentru o perioadă lungă de timp, atunci crește riscul de a dezvolta tromboflebită, ulcere trofice și eczeme venoase.

Ciorapi compresivi: descrierea funcțiilor

Tricotajele de compresie sunt unul dintre cele mai importante elemente ale terapiei complexe pentru varice. Funcția sa principală este de a contracara stagnarea sângelui și de a accelera mișcarea acestuia prin vene. Primii ciorapi de compresie pentru vene varicoase au început să fie purtati în anii 20 ai secolului trecut în Europa. Mai târziu, medicii din întreaga lume au remarcat efectele sale benefice și au început să-l folosească în mod activ în tratamentul bolii.

Mecanismul de acțiune este simplu: ciorapii de compresie pentru picioare asigură presiune asupra țesuturilor subiacente și a pereților venelor, ceea ce ajută la funcționarea sistemului venos. Compresia vă permite să completați funcția naturală a pompei musculo-venoase, sângele se mișcă în sus mai activ.

Ciorapii compresivi anti-varice sunt purtati pentru probleme cu venele. Cu toate acestea, sprijinul este necesar nu numai în acest caz. Această lenjerie este folosită și:

  • Atleții. Pentru prevenirea problemelor cu venele în timpul efortului fizic intens - de exemplu, atunci când practicați haltere sau alte sporturi.
  • Persoanele care sunt expuse riscului din cauza unor factori precum predispoziția ereditară, excesul de greutate, natura muncii. Se știe că activitățile asociate cu o ședere îndelungată într-o poziție în picioare sunt un factor de risc pentru sistemul venos. Munca care presupune o plimbare lungă, de exemplu, dacă trebuie să călătorești mult din cauza muncii, poate afecta negativ și sănătatea venelor.
  • Gravidă. Lenjeria de compresie în timpul sarcinii este un domeniu foarte important de aplicare. Acest lucru se datorează faptului că perioada de naștere a unui copil devine încărcare mai pronunțată asupra sistemului venos al picioarelor.

Lenjerie de compresie pentru varice și nu numai:

  • Din denumirea acestui tricou, este evident că este folosit în scop preventiv. Poate fi achiziționat fără prescripția obligatorie a unui flebolog.
  • Este prescris în stadiile inițiale ale bolii - gradul inițial de edem, așa-numitele vene varicoase reticulare (prezența „plasei”, „asteriscuri”) vasculare.
  • Al doilea. Este utilizat pentru insuficiența venoasă cronică mai severă. Tricotajele din clasa a 2-a de compresie, precum și clasele ulterioare, sunt folosite strict conform prescripției unui medic specialist.
magnifier