La baza acțiunii masajului cu ventoză stă metoda reflexă, bazată pe apariția hiperemiei, iritarea receptorilor pielii prin vidul creat în cupa.
99.00 lei
La baza acțiunii masajului cu ventoză stă metoda reflexă, bazată pe apariția hiperemiei, iritarea receptorilor pielii prin vidul creat în cupa.
Greutate | 0.200 kg |
---|
Masaj cu corp și față
La baza acțiunii masajului cu ventoză stă metoda reflexă, bazată pe apariția hiperemiei, iritarea receptorilor pielii prin vidul creat în cupa. Pentru masajul corpului se folosesc cupe cu diametre de 5,5 cm și 7 cm Sub influența masajului cu ventoză, se îmbunătățește circulația periferică a sângelui, a limfei și a lichidului tisular. Aspectul de stagnare este eliminat, metabolismul și respirația pielii în zonele masate ale corpului sunt îmbunătățite. Pielea devine elastică, rezistența sa la temperatură și factorii mecanici crește, funcția contractilă a mușchilor se îmbunătățește, tonusul și elasticitatea acestora cresc.
Sub influența terapiei cu vacuum, extractul din glandele sebacee și sudoripare este separat. Compoziția sa include, în afară de săruri, acetonă, acizi biliari, care în anumite concentrații sunt toxici pentru organism. Acest lucru face posibilă compararea metodei de masaj cu ventoză cu efectul băii.
Metoda de conducere
Suprafața masată este unsă cu ulei vegetal încălzit, cremă de masaj sau vaselina. Se pun 1 sau 2 ventuze, dozand puterea vidului, presand balonul. În acest sens, este necesar să se țină cont de sensibilitatea pielii zonei de masaj. Apoi, cu ventuza aspirată, trebuie făcute mișcări de masaj târâtoare în direcția indicată în desen. Mișcările pot fi drepte, circulare sau în zig-zag. Durata masajului este individuală.
Procedurile sunt efectuate zilnic. Numărul de proceduri depinde de starea pacientului și poate ajunge la 5-10. După proceduri, pacientul trebuie să se odihnească într-o cameră cu o temperatură nu mai mică de 18 grade, nu mai puțin de 30 de minute.
1. În osteocondroză se fac mișcări de masaj de alunecare de la talie până la vertebra cervicală. O atentie deosebita se acorda masajului zonelor paravertebrale la o distanta de 2-3 centimetri de coloana vertebrala. Mișcările sunt rectilinii, în timp ce ventuza se mișcă „în sus”, astfel încât pielea îndoită „merg” în fața ei, iar „în jos” – fără efort.
1a. În cazul osteocondrozei cervicale, se fac mișcări circulare în jurul celei de-a șaptea vertebre (pentru a o găsi, capul trebuie înclinat - este cea mai proeminentă vertebră). Direcția de mișcare este în sensul acelor de ceasornic fără a sprijini ventuza pe vertebră Numărul de mișcări este un număr impar (11-15). După procedură, mușchii trapezi sunt masați de la cap până la umeri.
2. Pentru raceli, bronsite, pneumonii, masaj de la colturile inferioare ale omoplatilor pana la umeri, suprafetele laterale ale toracelui spre umerii stanga si dreapta. Sub influența masajului cu ventoză, respirația se îmbunătățește, temperatura corpului scade. După procedură, pacientul trebuie învelit într-o pătură și bea ceai cu lămâie sau zmeură.
3. In cazul miozitei muschilor sacrali se maseaza spatele, in cazul miozitei muschilor antebratului se maseaza muschii suprafetei posterioare a gatului si a spatelui. În caz de radiculită se masează regiunea lombară, iar dacă durerea se reflectă și în picior, atunci și suprafața din spate a piciorului.
4. In caz de celulita se efectueaza un masaj cu ventoza pe muschii coapselor si feselor. Mișcarea ventuzelor este circulară, în zig-zag și rectilinie (fiecare tip de 5-6 ori). Sub influența masajului cu ventoză are loc o separare mecanică a celulelor adipoase. Pentru a spori efectul, suprafața de masaj poate fi unsă cu cremă anticelulitică. Perioada de masaj - 1 lună.
Atenţie! Suprafața interioară a coapselor nu trebuie masată în hernia cronică și apendicita.
5. Pentru a crește imunitatea la persoanele slabe, bolnave de lungă durată, se folosește metoda autohemoterapiei care constă în aplicarea unei ventuze pe pielea fesului în regim de vid profund. Durata tratamentului - 1 lună.
6. Masajul pentru leziuni este utilizat pentru a normaliza fluxul sanguin și limfatic, pentru a elimina sindromul bolii, pentru a calma umflăturile și hematoamele, pentru a regenera și repara țesuturile, pentru a normaliza procesele oxidativ-restauratoare. Masajul incepe pe zona traumatizata si coboara treptat catre zonele apartinand zonei.
Procedura de fizioterapie
Efectul terapeutic al procedurii de fizioterapie „cupping” se realizează datorită vidului care provoacă un jet de sânge și limfa către piele din țesuturile localizate profund, care au un efect reflex asupra vaselor de sânge ale organelor interne. În plus, în zona de impact se formează substanțe biologic active, stimulând schimbul și procesele de restaurare.
Masaj cu ventoză al feței și gâtului: activează activitatea celulelor din straturile profunde ale pielii pentru a produce colagen și elastina.
Pentru masajul cu ventusa faciala se folosesc cupe goale de 1,5 cm si 3,7 cm Astfel, cu aplicare regulata pe fata, are un puternic efect de intinerire. Cupele pentru masaj facial cu vid sunt destinate utilizării acasă și în saloanele de înfrumusețare.
Indicațiile pentru utilizarea acestui tip de masaj sunt:
- Pierderea elasticitatii pielii;
- Culoarea gălbuie a feței;
- Umflarea feței;
- Barbie dubla vizibila;
- Riduri etc.
Avantaje suplimentare ale acestui masaj - efectul reflex asupra punctelor biologic active situate pe față și pe gât. Masajul facial este o parte necesară a îngrijirii cosmetice a pielii feței și gâtului. Oferă o circulație a sângelui îmbunătățită, normalizează metabolismul, ajută la separarea produselor metabolice. Masajul facial ajuta pielea sa respire si sa se imbogateasca cu oxigen, contracareaza stagnarea
a sângelui. În timpul masajului facial, mușchii și țesuturile sunt întărite, pielea devine mai tânără și mai elastică.
Îngrijire zilnică a feței
A se face imediat după aplicarea produselor cosmetice faciale pentru a spori și a îmbunătăți efectul acestuia.
- 2-3 minute pe zi
- zilnic
- întărește acțiunea ingredientelor active ale produselor cosmetice, întărește
cu cât absorbția este mai profundă.
- are efect de susținere
Curs de masaj
Se folosește pentru corectarea conturului feței, împotriva umflăturilor, restabilind rezistența straturilor profunde ale pielii.
- 10-15 minute pe zi
- curs 3 saptamani
- frecventa - de 2 ori pe an
INDICAȚII:
Prevenirea îmbătrânirii pielii; stimulează regenerarea celulelor pielii; eliminarea umflăturilor și umflăturii în zona feței; corectie dubla barbie.
Efectuați masajele în conformitate cu instrucțiunile.
Atenţie! În timpul primului masaj, poate apărea roșeață, care este un indicator al tulburărilor de microcirculație și servește ca un indicator al necesității unor proceduri viitoare.
Contraindicații pentru masajul facial:
Procese purulente și inflamatorii ale pielii feței; inflamație acută a nervului facial; boli traumatice ale pielii; cicatrici hipertrofice; hipertensiune; criza hipertensivă; veruci; herpes într-un stadiu acut; boli fungice ale pielii; probleme mentale; tumori; ; hipertricoza (creșterea părului); intoxicaţie; exacerbarea bolilor cronice; rozacee (capilare dilatate), a se face cu prudență. Reacții adverse posibile. Dacă vă îndoiți de capacitatea dumneavoastră de a aplica și de a face față masajului feței și gâtului, este recomandat să consultați un specialist.
Înainte de aplicare, ventuzele se tratează cu o soluție de peroxid de hidrogen 3% cu adaos de detergent, apoi se spală din abundență cu apă. Pentru băncile de dezinfecție complet scufundate în peroxid de hidrogen 6% timp de 6 ore la o temperatură nu mai mică de 18 grade Celsius. A fi depozitat în ambalajul lor într-un loc inaccesibil copiilor.
Tehnica masajului
Citiți cu atenție instrucțiunile înainte de utilizare. Dacă aveți întrebări, consultați un specialist. Pentru a obține rezultate optime, recomandările prezentate în acest manual trebuie respectate cu strictețe. Curățați pielea feței și a gâtului cu lapte de toaletă sau o loțiune specială. Aplicați ulei cosmetic pentru masaj pe față, gât și gât; incepeti cu miscari usoare de masaj, mai intai cu mana si apoi cu ventuza corespunzatoare, creand un vid dozat, in functie de forta de compresie a balonului cupei. Faceți mișcări de masaj de alunecare, acestea pot fi în linie dreaptă, circulară, în spirală și în zig-zag. Mișcările de masaj trebuie efectuate încet și lin, ritmic, fără trageri ascuțite. Timpul masajului este individual, se efectuează până când pielea devine ușor roz. După masaj, nu ieși imediat afară, mai ales pe vreme rece.
Gât
Pentru masaj utilizați o ventuză cu diametrul de 15 sau 37 mm.
Faceți mișcări circulare în jurul punctului central al celei de-a șaptea vertebre cervicale (pentru a o găsi, trebuie să înclinați capul înainte, va fi cea mai vizibilă vertebră Mișcați ventuza în sensul acelor de ceasornic fără a atinge a șaptea vertebră.. Apoi faceți masaj al mușchiului trapez de la cap până la umeri, conform desenului Mișcările se efectuează de 3-7 ori pe fiecare parte.
Frunte și nas
Pentru a lucra în această zonă, se folosește o ventuză cu φ 15 sau 37 mm. Efectuați mișcări de masaj de alunecare pe verticală - de la marginea superioară a sprâncenelor în sus, conform figurii 1.2. din centrul frunții în stânga și din centrul frunții în dreapta, vezi desenul din dreapta sus .. Este necesar să țineți pielea pe partea în care
începi masajul cu mâna. Acesta este urmat de un masaj de la mijlocul capătului superior al nasului cu mișcări în formă de arc până la mijlocul sprâncenelor pe ambele părți, se efectuează succesiv de 3-4 ori.
Riduri pe față în zona ochilor
Utilizați o ventuză cu diametrul de 15 sau 37 mm. Puneți degetul arătător al mâinii libere chiar deasupra marginii exterioare a sprâncenei, degetul mare în partea inferioară sub ochi. Masați ventuza de-a lungul marginii exterioare a ochiului în sus și în jos într-un semicerc. Se efectuează de 3-4 ori.
Partea centrală a feței
Utilizați o ventuză cu diametrul de 15 sau 37 mm. Începeți cu ventuză de la colțurile gurii și treceți la baza inferioară a paharului. În centrul obrajilor poți ține pentru scurt timp. Faceți acest exercițiu alternativ pe fiecare parte a feței, apoi de la baza nărilor până la vârful lobului urechii Când faceți aceste exerciții, aveți grijă să nu întindeți pielea feței apăsând pielea feței cu degetele. de unde incepe ventuza .
Obrajii și pomeții
Se recomandă ca mișcările de masaj să fie făcute cu gura deschisă (pronunțând sunetul „O”). Pentru a lucra în această zonă cu o ventuză de 15 sau 37 mm Mutați ventuza de la mijlocul obrazului la nivelul bazei narii nasului până la colțul buzelor și apoi la marginea superioară a auriculului iar în sens invers de 4,3 ori
iar pe cealaltă parte repetă aceleași mișcări de 3,4 ori. Un indicator al sfârșitului procedurii este ușor rozarea pielii.
Sub bărbie
Pentru a lucra în această zonă, utilizați o ventuză φ 15 sau 37 mm. Pentru a îndepărta depunerile de grăsime, puneți ventuza sub bărbie și glisați
lin, fără trageri ascuțite într-o mișcare circulară, apoi pur și simplu glisați sub arcul maxilarului în ambele direcții.. Faceți de 3 până la 4 ori.
Gură
Pentru a lucra în această zonă, utilizați o ventuză de φ15 mm. Așezați ventuză în jurul buzelor.
Metoda de conducere
Suprafața masată este unsă cu ulei vegetal încălzit, cremă de masaj sau vaselina. Se pun 1 sau 2 ventuze, dozand puterea vidului, presand balonul. În acest sens, este necesar să se țină cont de sensibilitatea pielii pacientului. Apoi, cu ventuză, trebuie făcute mișcări de masaj târâtoare în direcția indicată în desen. Mișcările pot fi drepte, circulare sau în zig-zag. Durata masajului este individuală.
Procedurile sunt efectuate zilnic. Numărul de proceduri depinde de starea pacientului și poate ajunge la 5-10. După proceduri, pacientul trebuie să se odihnească într-o cameră cu o temperatură nu mai mică de 18 grade, nu mai puțin de 30 de minute.
1. În osteocondroză se fac mișcări de masaj de alunecare de la talie până la vertebra cervicală. O atentie deosebita se acorda masajului zonelor paravertebrale la o distanta de 2-3 centimetri de coloana vertebrala. Mișcările sunt rectilinii, iar ventuza se mișcă „în sus”, astfel încât pielea îndoită „merg” în fața ei, iar „în jos” – fără efort.
1a. În cazul osteocondrozei cervicale, se fac mișcări circulare în jurul celei de-a șaptea vertebre (pentru a o găsi, capul trebuie înclinat - este cea mai proeminentă vertebră). Direcția de mișcare este în sensul acelor de ceasornic fără a sprijini ventuza pe vertebră Numărul de mișcări este un număr impar (11-15). După procedură, mușchii trapezi sunt masați de la cap până la umeri.
2. Pentru raceli, bronsite, pneumonii, masaj de la colturile inferioare ale omoplatilor pana la umeri, suprafetele laterale ale toracelui spre umerii stanga si dreapta. Sub influența masajului cu ventoză, respirația se îmbunătățește, temperatura corpului scade. După procedură, pacientul trebuie învelit într-o pătură și bea ceai cu lămâie sau zmeură.
3. In cazul miozitei muschilor sacrali se maseaza spatele, in cazul miozitei muschilor antebratului se maseaza muschii suprafetei posterioare a gatului si a spatelui. În caz de radiculită se masează regiunea lombară, iar dacă durerea se reflectă și în picior, atunci și suprafața din spate a piciorului.
4. În caz de celulită, se efectuează un masaj cu ventoză pe muşchii coapselor şi feselor. Mișcarea ventuzelor este circulară, în zig-zag și rectilinie (fiecare tip de 5-6 ori). Sub influența masajului cu ventoză are loc o separare mecanică a celulelor adipoase. Pentru a spori efectul, suprafața de masaj poate fi unsă cu cremă anticelulitică. Perioada de masaj - 1 lună.
Atenţie! Suprafața interioară a coapselor nu trebuie masată în hernia cronică și apendicita.
5. Pentru a crește imunitatea la persoanele slabe, bolnave de lungă durată, se folosește metoda autohemoterapiei, care constă în aplicarea unei ventuze pe pielea fesului în regim de vid profund. Durata tratamentului - 1 lună.
6. Masajul pentru leziuni este folosit pentru a normaliza fluxul sanguin și limfatic, pentru a elimina sindromul bolii, pentru a calma umflăturile și hematoamele, pentru a regenera și repara țesuturile, pentru a normaliza procesele oxidativ-restauratoare. Masajul incepe pe zona traumatizata si coboara treptat catre zonele apartinand zonei.
Procedura de fizioterapie
Efectul terapeutic al procedurii de fizioterapie „cupping” se realizează datorită vidului care provoacă un jet de sânge și limfa către piele din țesuturile localizate profund, care au un efect reflex asupra vaselor de sânge ale organelor interne. În plus, în zona de impact se formează substanțe biologic active, stimulând schimbul și procesele de restaurare.
Indicatii de utilizare
- boli inflamatorii ale organelor respiratorii: bronșită, pneumonie, pleurezie, prevenirea pneumoniei ipostatice.
- miozite acute si cronice, neutomizite, nevralgii, nevrite si perineurite, osteocondroza.
Mod de utilizare
- Cupele se dezinfecteaza prin stergere de 2 ori la un interval de 10 minute cu un servetel de tifon folosind o solutie de peroxid de hidrogen 3% cu adaos de detergent 0,5% sau intr-o solutie 1% de cloramina.
- Procedurile se efectuează cu pacientul în poziție culcat sau șezând. Pentru o mai bună aspirare a ventuzelor, se recomandă ungerea pielii cu vaselină, ulei vegetal (steril) sau cremă de masaj.
- Pentru a aseza ventuza cu degetele mainii, bula ei este puternic presata in mijloc, gatul este asezat ferm pe piele si relaxat.
- La asezarea ventuzelor pe un copil este necesar sa se tina cont de dozarea vacuumului prin apasarea mai usoara a balonului, in functie de varsta copilului.
- După procedură, se scoate ventuza, apucându-și balonul cu degetele mâinii.
- Durata procedurii – 15 sau 37 – 25 minute. Durata tratamentului – individual.
Contraindicații pentru aplicarea masajului cu ventoză și a procedurii de fizioterapie
Hemoragii la plămâni, tuberculoză pulmonară în stadiu activ, tumori maligne și benigne, boli de piele și sensibilitate acută a pielii, boli de sânge, epuizare severă a pacientului, tulburări de ritm cardiac, boală hipertensivă gradul III.
Ventușa nu trebuie plasată pe coloana vertebrală, în zona inimii, rinichilor și glandelor mamare la femei.
Toate procedurile trebuie convenite cu medicul curant.